dimarts, 26 de febrer del 2008

5

Imagina que un marcià arriba a la Terra amb la seva nau i la primera declaració que fa és aquesta: “A Mart tots som mentiders”. Diria la veritat? Ens l’hauríem de creure?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És un problema sense solució. Si resulta que el marcià diu la veritat i diu que tots els marcians són uns mentiders aleshores ell també ens està dient una mentida al dir que tots els marcians són uns mentiders i per tant ens està dient que tots els marcians diuen la veritat i si ell diu la veritat i diu que tots els marcians són uns mentiders ens està dient una mentida i, per tant...... I així podriem continuar fins que sonin les trompetes del Judici Final.

Jordi Collell

Anònim ha dit...

Si el marcià diu la veritat i tots els marcians son uns mentiders, aleshores, o bé (1) ell no és un marcià, o bé (2) és fals que tots els marcians siguin mentiders.

pd: I això tenint en compte que entenem per "mentider" aquella persona que menteix en totes i cadascuna de les afirmacions que fa; perquè també podriem pensar que els marcians son mentiders de mena però, just aquell, i just aquell dia, es va sincerar. No?