dimarts, 12 de febrer del 2008

Efectes òptics


Si us fixeu en els punts liles de la imatge, veureu que per torns i seguint el sentit de les agulles del rellotge un dels punts desapareix i ràpidament apareix de nou.
¿Què passa però si centreu la vostra mirada a la creu del mig durant una estona?
Trobareu més il·lusions òptiques a: http://www.michaelbach.de/ot/index.html

Sabríeu dir quins d' aquests efectes òptics són il·lusions òptiques i quins són efectes visuals? ¿Per què?

5 comentaris:

ipesanz ha dit...

Jo entenc com efecte òptic una cosa que no pots controlar, m'explicaré, pk tal i com jo volia fer-ho, no aniríem pas bé. Un efecte potser un defecte, és a dir, veure coses que no hi són (o si, d'això va la unitat, no?)

Ara bé, una il·lusió és depenent de la visió que tenim, pk nosaltres no deixem pas de tenir un simple dibuix. És aleshores quan nosaltres podem veure altres coses (o interpretacions) en una mateixa figura.

Ostres, al final ho he acabat fent a "l'antiga usança", aquella en la que no s'entén res

Anònim ha dit...

Comencem per: què entenem per efecte òptic i per il·lusió òptica?
Un efecte òptic és el que 'realment' està a l'imatge i que confon la nostra visió, i una il·lusió allò que no s'hi troba però a nosaltres ens sembla que sí que hi és?

No podria assegurar què és què però del que estic més segura és que els punts liles si que hi som a l'imatge, per tant, és un efecte òptic?

ipesanz ha dit...

Xiki: I els verds, hi són o no?

Anònim ha dit...

Una il·lusió òptica és allò que ens imaginem i que realment no està en el paper (o en la pantalla), i un efecte visual doncs... no sé veure-hi diferència sincerament... i mira que hi penso...

I els liles sí que hi són, són els verds els que no hi són, perquè és el que ens imaginem.


->Unendlichkeit

Anònim ha dit...

Jo crec que són els punts roses els que es van apagant i que el punt verd ens l'imaginem perquè, si mirem els punts roses molt fixament durant una estona i després desviem la mirada cap al costat, durant un breu moment es veuen una espècie de puntets verds col·locats igual que els roes. No sé perquè és així però així és.

Jordi Collell