diumenge, 10 de febrer del 2008

Això no és una pipa


Per què Magritte diu que això no és una pipa?
Si no és una pipa, ¿què és?

11 comentaris:

ipesanz ha dit...

Potser degut a que no és una pipa, on veus tu la pipa? Jo no la veig :S

Bé, tampoc es que jo sigui de les persones que fuma, potser és per això

Anònim ha dit...

No crec que no sigui una pipa sinó que pel fet que està escrit "això no és una pipa" ja posem en dubte el que veiem. És a dir, donem més importància a l'escrit que no a l'imatge.

ipesanz ha dit...

Pensa que això ara, està digitalitzat, per aquest motiu veiem -una imatge- d'una pipa, però realment veiem una pipa?

Igual que això, digitalitzat o no, quan està en paper (l'original, sobre tela per pintar) No veiem pas una pipa, bé, en el meu cas, siguen molt puntillós

Anònim ha dit...

Simplement és la frase el que ens fa dubtar de que el que realment estem veient és una pipa


att; reality

Anònim ha dit...

Sincerament, el que jo veig és una pipa i perquè hi hagi una frase a sota que digui que allò no ho és, no tinc perquè creure-m'ho. Crec que si posem en dubte coses tan evidents com aquesta, al final dubtarem de tot el que estem fent, de tot allò que n'estem realment segurs i crec que anar amb inseguretats per la vida tampoc és gens bo.
El que si que penso és que potser, el pintor del quadre, degut a les experiencies de la seva propia vida, ha fet que, per ell, un pipa no signifiqui el que una pipa és realment, potser, hi ha un rerefons que comporta que aquesta pipa el dugui a altres sensacions, emocions o sentiments que no estiguin gens relacionats amb una pipa. Però si fins i tot, a la frase del quadre hi diu que allò no és una pipa, vol dir que el dibuixant sap que és una pipa encara que posteriorment ho negui.

folO

Anònim ha dit...

Home, jo crec que això no és una pipa... Jo no tinc una pipa aquí posada a la pantalla, sino que tinc una imatge de una pipa...
(Clar que també si es va a una de les webs que hi ha d'il·lusions òptiques hi han unes imatges que llavors això té una altra explicació però no m'atreveixo a arriscar-me...)


->Unendlichkeit

Anònim ha dit...

arrisca't, arrisca't!!

Anònim ha dit...

Crec que Magritte diu que “això no és una pipa” perquè realment aquesta imatge és la representació d’una pipa que ell va dibuixar.

Anònim ha dit...

Crec que la Laura té raó. No havia pensat a enfocar-ho d'aquesta manera.


att; reality

Anònim ha dit...

Jo també crec que Magritte diu que aixó no és una pipa perquè en realitat no no és. El que veiem en el quadre és tantsols la representació d'una pipa i no una pipa de veritat.

Jordi Collell

Anònim ha dit...

Treball en grup. Ben fet!!